שלום, אורח
לוח אירועים
א ב ג ד ה ו ש
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

אודות גמל"א

אוכלוסיית היעד
בפרוייקט משתתפים למעלה מ-2,400 תלמידים, המקבלים סיוע לימודי מכ-2,050 מתנדבים מבוגרים ברחבי הארץ.
מחצית מהתלמידים בפרוייקט הם בני העדה האתיופית, והשאר מכל מגזרי החברה הישראלית: עולים ממדינות חבר העמים, ילדים של מהגרי עבודה, ילדים ממשפחות שהן דור שני ושלישי למצוקה, דרוזים וערבים.

מטרות הפרוייקט
• סיוע לימודי פרטני לילדים ובני נוער לטובת שיפור הישגים לימודיים, הקניית הרגלי למידה, העלאת הביטחון העצמי וחיזוק תחושת השייכות לחברה הישראלית.
• עידוד ההתנדבות וקליטת העלייה בחברה הישראלית.
• חיזוק הקשר בין העולים החדשים לבתי הספר, למוסדות היישוב ולקהילה.

אופן הפעולה
גיוס וליווי חונכים-מתנדבים, התורמים מניסיונם וממקצועיותם, כל אחד על פי דרכו וכישוריו, לקידום וסיוע תלמידים באמצעות הוראה וסיוע פרטני בבית התלמיד (במקרים חריגים נערכת הפעילות במועדונים או בספריות ציבוריות).
בתי הספר מאתרים את התלמידים הזקוקים לסיוע בתחום מסוים, כאשר רכז גמל"א ביישוב מאתר מתנדב המסוגל לסייע לו בתחום הדרוש.
כל חונך-מתנדב מתחייב לשנת לימודים שלמה, במהלכה הוא פוגש את התלמיד לפחות שעה וחצי-שעתיים בשבוע.
החונכים-מתנדבים מלווים על ידי רכז גמל"א ביישוב, שתפקידו להיות בקשר מתמיד עם המתנדבים; ללוות ולסייע להם באופן אישי וקבוצתי; ביקורי בית למעקב אחרי התקדמות התוכנית; שמירה על קשר עם בתי הספר ומוסדות היישוב.
במהלך השנה עורכים רכזי גמל"א ביישוב טיולים למתנדבים, לתלמידים ולמשפחותיהם, ומציינים יחד חגים ומועדים.
פעם בשנה אנו עורכים טיול ארצי למתנדבים ומחלקים שי.

יתרונות התוכנית
• הגעת החונך לביתו של התלמיד מאפשרת לו להבין טוב יותר את הרקע ממנו מגיע הילד, ולסייע למשפחה בדרכים נוספות, כגון קשר עם הרשויות, הכוונה וסיוע. כמו כן מסייע המתנדב לתלמיד ולמשפחתו לעצב בבית סביבה נוחה ללימודים ולפתח הרגלי למידה נכונים.
• הליווי הקבוצתי למתנדבים מאפשר חילופי רעיונות והתייעצויות בתוך צוות המתנדבים ביישוב. מפגשי המתנדבים מסייעים למתנדב לחוש כי הוא שותף לפרויקט רחב-היקף ומשמעותי בחברה הישראלית.
• גמישות בהפעלת המתנדבים.

שיתופי פעולה
בפרוייקט, מיסודו של ג'וינט ישראל – אגף חינוך ונוער, שותפים גם אשל, הרשויות המקומיות ועמותת דרור בתי חינוך המנהלת את הפרוייקט.

חזור להתחלה...